Törökbálint Holnap Egyesület honlapja
Fernengel András képviselőjelölt

Fernengel András. Erdélyi szász név. Több száz éve érkeztünk Budapest környékére.

Az Állatorvosi Egyetem felét elvégeztem, mire letisztult bennem, hogy tanítani szeretnék. 30 éve élek Törökbálinton. A Zsolnai-féle Kísérleti Iskolában kezdtem tanítani, a Köztársaság téren. Kirándulások és nomád táborok során diák- és szülőcsoport gyűlt körém. Ebből alakult a Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület. 24 éve dolgozom a Kerekdomb motorjaként Törökbálint környezetéért. Ezzel az egyesülettel és a mindenkori önkormányzattal értük el a gépjárművek kizárását az erdőből, a zajvédő falak építését a vasút és az autópályák mellett, a szelektív hulladékgyűjtés bevezetését és a hulladékudvar építését, közel 1500 fa elültetését és felnevelését, a 8105-ös út megépítését Budaörs felé (FSD park, Méhecske utca, híd)…

25 éve az ELTE Trefort Gimnáziumban dolgozom biológia-kémia szakos tanárként. Egyetemi hallgatókkal foglalkozó vezetőtanár, egy ideig igazgatóhelyettes, mesterpedagógus lettem.

Két házat építettem fel saját kezűleg. 16 éves korom óta szinte folyamatosan dolgozom: építkezések, kertek, kórházi ápolás, tanítás, egyesület, közélet …

Két családomban 6 gyermekem született, most 6 és 26 éves kor között járnak. 130 éves vályogházban élünk az erdő szélén, a Felsővár utca végén, ami a Világ Közepe.

A rendszeres mozgás, az egészség nagyon fontos számomra. Már 24. éve rendezzük meg a Kerekdomb Futást. 21 éve negyedmagammal elindítottuk a Törökbálinti Hendikep Futást, amit ma is én szervezek. Hosszútávfutó vagyok, teljesítettem a Kinizsi 100-at és a nagyatádi Ironman-t.

2012-ben független jelöltként, az LMP támogatásával jutottam be a képviselő testületbe. Négy év alatt sok egyéni indítvánnyal sikerült a kerékpáros kultúrát kimozdítani mély holtpontjából, elindítani az első törökbálinti körforgalom kialakítását, növelni az elültetett fák számát, a sportpályák fejlesztését és élővé tételét elindítani, játszóteret fejleszteni. Igyekeztem a helyi sajtó ügyét rendezni, a közétkeztetést színvonalasabbá tenni, a helyi közoktatást hatékonyabbá tenni. Akkori munkám és értékrendem lenyomata olvasható a fernengel.blog.hu oldalon.

Fontos számomra a csapatban dolgozás, de ha úgy alakul, magányosan is kitartóan képviselem a közösség érdekeit. Erről szól egész eddigi életem.

Olvassa el programom: Választókerületi program az 1. számú választókerülethez