Törökbálint Holnap Egyesület honlapja
Szőke Péter képviselőjelölt

Szőke Péter vagyok, 1973-ban születtem Budapesten. 1999 óta Törökbálinton élek a családommal. Mérnök-informatikus végzettséggel 23 éve informatikai szakterületen dolgozom, ebből 14 éve a bankszektorban.

A munkám mellett régóta erős közéleti érdeklődés jellemez. Nem vagyok semelyik párt tagja, viszont 2010 óta egy törökbálinti civilszervezet, a Tükörhegyi Közéleti Egyesület vezetője vagyok. 2010 és 2014 között a város életében igen jelentős problémát sikerült megoldanunk. Korábban, a közösség háta mögött meghozott önkormányzati döntéssel egy ingatlanbefektető számára lehetővé vált egy 1040 lakásos, hatalmas, lakótelepszerű lakópark építése. A jelentős lakossági felháborodást és ellenállást – amelynek vezetője voltam – sikerült összefogássá kovácsolni, és különféle lépések megtételével elérni, hogy a sokemeletes épületek helyett végül a családi házas övezetbe illő beépítés jöjjön létre.

2014 óta a városrész képviseletében, a civil szervezet színeiben önkormányzati képviselő vagyok, valamint a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság alelnöke, és a képviselő-testület aktív tagja.

2018 őszén tizenöt törökbálinti polgár összefogásával megalapítottuk a Törökbálint Holnap Egyesületet, amely folyamatos párbeszédet tart fenn arról, hogy miként építsük együtt Törökbálint és a helyi közösség jövőjét. Célunk, hogy a jelenlegi helyett egy olyan hozzáértő városvezetés irányítsa Törökbálintot, akinek van koncepciója, a további lakóparkok és beépítések helyett a zöld és nyugodt környezet megóvásáért dolgozik, föllép a szolgáltatások hiánya, valamint a folyamatos forgalom- és zajnövekedés ellen. Az alapítók és a tagok között egyaránt vannak civilek és pártok képviselői is. Elhatároztuk, hogy közös képviselőjelölteket és polgármesterjelöltet indítunk az őszi helyhatósági választáson. Az egyesület célja az összefogás volt, hogy a megosztottság helyett a közös jelöltre lehessen szavazni és bejuttatni őt a testületbe. Az egyesület és az összefogás vezetője vagyok, az egyik képviselőjelölt és egyben a Törökbálint Holnap polgármesterjelöltje.

Ezúton kérem, hogy támogassák jelöltségemet.