Ez az év közelről sem volt átlagos. Mind a járvány, mind a törökbálinti-testületben kialakult helyzet nehezítette a munkánkat. Ennek ellenére hatékonyan dolgoztunk. A Törökbálint Holnap Egyesület képviselői 23 előterjesztést, 7 interpellációt, 5 kérdést nyújtottak be a megválasztásuk óta. Ezen kívül rengeteg módosítást sikerült végrehajtani meglévő rendeleteken.

Megemeltük az alacsony keresetű önkormányzati dolgozók bérét, nyilvánossá tettük az 1 millió forint feletti szerződéseket, visszavontunk egy önkormányzati határozatot, ami lakóparkot engedett volna megépülni városunk szívében.
Megemeltük a gyógyszertámogatások, tűzifa-támogatások, eseti támogatások mértékét.
A közlekedés helyzete Törökbálinton talán legtöbbeket foglalkoztató helyi ügy. Fontos eredmény, hogy javaslatunk nyomán városi közlekedési koncepciót készül, melynek beszerzése már megkezdődött.
Előterjesztésünkre a képviselő-testület a Szabad Városok Szövetségéhez csatlakozásról döntött, a demokratikus értékközösség mellett azért, hogy EU-s forrásokhoz közvetlenül hozzáférhessünk. Határon túli honfitársaink kultúrájának védelmében támogattuk az Erdélyi Nemzeti Tanács kezdeményezését.
Voltak olyan javaslataink, amiket bár el lettek fogadva, de a járványhelyzet miatt még nem lettek végrehajtva. Ilyen volt például a közösségi költségvetés, ami lehetővé tenné, hogy városunk lakói közvetlenül dönthessenek bizonyos összegek felhasználásáról. Az útkarbantartásokra szánt összegeket is megsokszoroztuk, viszont a kormány megvonta városunktól a gépjárműadót, amelyből ezt finanszíroztuk volna. Harcoltunk azért, hogy eltöröljük a nyugdíjasok, illetve az alacsony keresetűek építményadóját, ez megakadt a többi képviselőn. Hasonló sorsra jutott a képviselők vagyonnyilatkozatának nyilvánossá tételére vonatkozó javaslatunk.

Köszönjük a rengeteg támogatást, amit az idei évben kaptunk. Jövőre folytatjuk!

Ollero Marco önkormányzati képviselő