Október 27-én a Kerekdomb Egyesület és az Idamajorért Egyesület közös túrát és gazdaságlátogatást szervezett Idamajorba. A túra célja az ismerkedésen túl az volt, hogy felhívja a figyelmet a József-hegy és a Biai erdő között hiányzó hivatalos turistaútra, amely összeköthetné például az Anna-hegyi kilátót a biai Szili kápolnával. A harmincnál is több törökbálinti túrázó láthatta, hogy a hiányzó szakasz az M0 feletti vadátjáró, a Major utcai M7 aluljáró, a Róka-hegy és Idamajor érintésével könnyedén kialakítható.

A túrázók többsége még nem, vagy nagyon régen járt Idamajorban. A Dióskertből induló csapat másfél óra múlva, ebédidőre érkezett meg a Kecskevilághoz, ahol Géczi József házigazda vendégei voltak disznótoros ebédre. Aki megszerette az itteni ízeket, vásárolhatott is a füstölt disznókészítményekből, illetve a kitűnő kecskesajtokból. Az ebédet követően a csapat a Cinege Tanya meglátogatásával zárta a programot, ahol szó esett madárbarát tevékenységekről, a külterjes ló- és szarvasmarhatartás, valamint a gyepgazdálkodás és a fás legelők fenntartásának kérdéseiről.

A túra résztvevői láthatták a városrész magával ragadó szépségét, ugyanakkor megismerték jelentős problémáit is. Amiben senki nem csalódhatott, az a gazdák kifogástalan vendégszeretete volt!

Az egyesületek tagjai az elkövetkező együttműködés lehetőségeiről is egyeztettek, és célul tűzték ki, hogy a következő közös programjukat egy törökbálinti közösségi-, iskola-, illetve tündérkert kialakítása köré szervezik. A vendéglátó családi gazdaságok (Géczi család – Kecskevilág; Bruder család – Cinege Tanya) bizonyították, hogy törökbálinti gazdálkodásukat szakértelemmel és a környezet iránt elkötelezetten végzik, jó gazda módján viselik gondját az állami gazdaság megszűnését követően elhanyagolt majorságnak.