Megújuló játszóterek

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Törökbálint Holnap Egyesület a majálison a játszóterek felújítására gyűjtött 128.000 forintot. A legnagyobb tétel a Tüskevár játszótér melletti, tönkrement kosárpalánkok kicserélése lett volna – erről írtunk, majd rövid időn belül a városvezetés kicseréltette a palánkokat. Ezt követően a fajátékok lefestését, a rugós játékokra új ülőkék felszerelését terveztük egészen a közelmúltig. A festés tervezett időpontja előtt néhány nappal pont ezen a játszótéren mázoltatta le a fajátékokat a polgármester – rendkívül örülünk, hogy Elek Sándor döntéseire egyesületünk ilyen jelentős hatással bír.

Az elmúlt négy és fél évben a törökbálinti játszótereken érdemi fejlesztés nem történt, de a választások közeledtével a jelenlegi polgármester – felébredve Csipkerózsika álmából – nyár közepén hirdetett egy 25 millió forintos játszótér-felújítási programot. Örvendetes, hogy Egyesületünk kezdeményezései (pl.: közösségi területrendezés, szemétszedés, illegális hulladék elleni harc, játszótér felújítás) a még regnáló városvezetők számára követendő mintát jelentenek. Célunk, hogy az Önkormányzat a jövőben – az itt élőkkel együttműködve – folyamatosan foglalkozzon felújításokkal, apróbb fejlesztésekkel, és ezek a kérdések ne csak a választás előtt pár hónappal váljanak fontossá, ráadásul a politikai ellenfelek hatására. A játszótereken végzendő nagyobb felújítási munkákat megfelelő ütemezés esetén nem nyár végén, hanem a tavasz folyamán szükséges elvégezni, hogy a nyári szünet elejétől a gyerekek már a megújult játékokat vehessék igénybe.

Kedves Sándor!

Látjuk, hogy mostanában örömmel megvalósítja az ötleteinket. Sok mindent szeretnénk tenni még a városért, ezért néhány további ötletünket megosztjuk Önnel, hátha ezek is hirtelen elkészülnek mindannyiunk örömére:

  • Zebrák kiemelt megvilágítása.
  • Szélesebb járdák az oktatási intézmények közelében (legalább három ember kényelmes egymás melletti haladásához).
  • Hosszú-réti patak menti gyalog- és kerékpárút az óvodák, szolgáltatósor megközelítésére a Bajcsy-Zsilinszky és Géza fejedelem utca mentén.
  • Körforgalom a Bajcsy-Zsilinszky u. és a Bajor Gizi u. csomópontjában.
  • Pince téri játszótér visszaépítése.
  • Átkötő út fásítása.

Ami kimarad…

A Pince téri játszótér megújításáról még dr. Albert Gábor kezdeményezésére született döntés (132/2009. (III. 26.) ÖK). A korában balesetveszélyessé vált játékokat 2009-ben leszerelték, de a felújítások azóta sem történtek meg, hiába van erről hatályos önkormányzati döntés! A környéken élő gyerekek, kisgyerekes szülők számára egy rendezett, kisebb játszótér nagy öröm lenne, és egyben a helyi kisközösségek alakulásában is fontos szerepet tölthetne be.

A most meghirdetett felújítási programban sem szerepel a Pince téri játszótér. A terület képviselőjelöltje, Erdélyi-Áron Sándor a jövőben kiemelten fogja kezelni a Pince tér rendezésének kérdését, hogy érvényt szerezzen a már 10 éve hatályos önkormányzati döntésnek.

Mi legyen a következő?

A majálison gyűjtött 128.000 forintot továbbra is a közösség számára fontos célokra szeretnénk fordítani, ezért szavazást indítunk a gyűjtött adományok felhasználására. Kérjük Önöket, hogy osszák meg velünk ötleteiket, javaslataikat, hogy a közösség által összeadott forrás hogyan hasznosulna a legjobban! Ezt a Facebookon a cikk alatt hozzászólásban vagy az e-mail címre küldve tehetik meg. Az összegyűjtött ötletekből szavazást fogunk indítani és így – közösen – döntünk az adományok felhasználásról.

Törökbálint Holnap Egyesület