A Mecsek utca a Szabadházihegyet köti össze a Pistállyal. Minőségi felújítása – már csak gyűjtőút jellege miatt is – erősen indokolt. 2018 márciusában önálló képviselői indítványt írtam a témában, melynek hatására a testület határozatban kérte fel a polgármestert, hogy „a Mecsek utca (körforgalom és Pilis utca közötti szakasza) minőségi úthelyreállítása érdekében készíttessen részletes, költségbecslést is tartalmazó műszaki megoldási javaslatot”.

Dr. Albert Gábor képviselő a Szabadházihegyről és Pistályból érkező lakosok társaságában.

A következő testületi ülésen viszont fel sem merült, hogy továbblépjünk a témában. A képviselő-testület újabb döntése csupán az út járhatóságának biztosítására, a meglévő hibák javíttatására irányult.

Az útjavítás tavaly megtörtént, de láthatjuk, hogy az utca személygépkocsival ismét járhatatlan. 2019. február közepén az utca lakói, tulajdonosai két beadványt is eljuttattak a hivatalba, napokkal később pedig a polgármester tájékoztató leveléből értesülhettünk a Mecsek utca útstabilizálási munkáinak február 25-i kezdéséről.

Hogy az útstabilizálás minőségi útfelújítást vagy csupán útkarbantartást, kisebb kátyúzást jelent-e, ezt majd meglátjuk. Azt is meglátjuk, hogy hivatalosan megkapják-e a képviselők a két lakossági beadványt (ugyanis az a képviselő-testületnek lett címezve). Kíváncsian várjuk, vajon kapnak-e hivatalos választ a beadványukra a lakosok (ahogy egyébként a levéletikett ezt megkövetelné). Egyet viszont tudunk: e cikk megírásáig az útstabilizálási munkálatok nem kezdődtek el. Remélem, hogy mire e sorok megjelennek – kezdeményezésemnek és az utcatulajdonosok hathatós enyhítésére segítségének köszönhetően – nem csupán toldozgatások, foltozgatások történnek majd, hanem a Mecsek utca tartós útstabilizálása is megvalósul (de legalább elkezdődnek a munkálatok). Végezetül: a lakosság tájékoztatása érdekében fontos lenne megismernünk az útkarbantartások ütemezését. Képviselőtársam, Szőke Péter kérésére ez a lista végre rendelkezésünkre áll.

Dr. Albert Gábor