Tisztelt Törökbálinti Lakosok!

Egy törökbálinti lakótársunk hívott fel ma bennünket a következő kérdéssel:

“Uraim, mi szükség van arra, hogy egy polgármester ilyenekkel foglalkozzon? Nincs fontosabb dolga?”

Mi is értetlenül állunk Elek Sándor újabb szórólapos akciója előtt. Ha esetleg megtalálta már a postaládájában, érti miről beszélünk…

A Törökbálint Holnap Egyesület nevében mi kérünk elnézést azért, amilyen bizonyítványt Elek Sándor „lehallgatási szórólapja” a helyi vezetési munkáról kiállít. Nem gondoltuk volna, amikor belevágtunk a képviseleti munkába, hogy ilyen felesleges dolgok viszik majd az energiánkat…

Sok óra tisztességes munkánk van abban, hogy az Önök által felvetett javaslatok alapján – gyakorlatilag minden hivatali támogatás nélkül – indítványokat fogalmazzunk meg, előterjesztéseket tegyünk, megvívjuk a nézeteink képviseletével járó harcokat. Szeretnénk a helyi képviseleti munkának tisztességes arcot adni!

Éppen ezért nagyon sajnáljuk, hogy a város polgármestere az érdemi együttműködés helyett az acsarkodást választotta. A költségvetés feletti szinte korlátlan uralmának elvesztése, a “kifizetőhelyek” bezárása és a politikai kitartottak fokozódó nyomása miatt láthatóan kissé össze is zavarodott. Hirtelenjében nem tudja eldönteni, hogy a lehallgató, vagy lehallgatott szerepkörben van! Állításaira kénytelenek vagyunk nagyon röviden reagálni.

Mi állhat a mögött, hogy a polgármester az érdemi együttműködés helyett az acsarkodást választotta?

A büntető törvénykönyvvel, a feljelentés megtételével és egyéb drámai elemekkel fűszerezett irományaihoz csak annyit fűzünk: nyugodt lelkiismerettel állunk bármilyen vizsgálat elé, mi semmilyen jogsértést nem követtünk el.

Azt viszont megdöbbentőnek tartjuk, hogy Elek Sándor a szórólapján folyékonyan felmondja, hogy szerinte mi zajlott a Törökbálint Holnap Egyesület 2019. november 6-án megtartott szűk körű egyeztetésén. Még azt is tudja, hogy egy többórás megbeszélésen miről nem volt szó.

Megbocsáthatatlan, hogy ezen a megbeszélésen a város jövőjéről egyetlen szó sem esett!”- szögezi le mély felháborodással Elek Sándor.

Vajon hányan vannak azok, akik tökéletesen emlékeznek, hogy mit csináltak tavaly november 6-án, mit mondtak, vagy mit nem mondtak? Nagy valószínűséggel csak az, aki valahogy rögzítette a napi eseményeket. Így, vagy úgy…

Mi nem rögzítettük. Közülünk, Holnaposok közül ezt a megbeszélést senki nem rögzítette! Ezért meglepő, hogy akkor honnan tudja mindezt Elek Sándor, állítása alapján szó szerint?! Hogyan lehet ennyire jól értesült? De ha ennyire pontosan ismer mindent, számára ki rögzítette a megbeszélést?

Ide jutottunk? Azon kelljen gondolkodnunk, hogy lehet-e egy sokak által ismert  törökbálinti közintézményben diszkréten megbeszélést tartani. Az járjon a fejünkben, hogy esetleg lehallgatnak bennünket abban a teremben, ahol fontos dolgok hangzanak el?

A visszajelzések alapján tudjuk, hogy továbbra is rendületlenül bízhatunk az Önökkel közös munkában.

Éppen ezért KÖTELEZŐ feltennünk a kérdést sok-sok törökbálinti lakos nevében: miért épít fel Elek Sándor olyan látszatot, mintha Törökbálint egy olyan hely lenne, ahol a körzeti politikai főnök az „ellenzék” minden lépéséről tud.

És mi jogosítja őt fel arra, hogy amikor szorul körülötte a hurok, gátlás nélkül felhasználjon titokban készített felvételekből kivett szövegeket, miközben arról jajveszékel, hogy őt lehallgatták?! Mindezt a nagy nyilvánosság felé teszi meg, miközben a törökbálinti lakosok nem ezt várják el tőle. Egy igazi városvezetőnek nem ez a dolga!

Tudjuk, hogy mibe vágtuk a fejszénket és azt is, hogy kikkel vagyunk körülvéve.

Álprofilok a közösségi oldalakon, álszocialisták a képviseleti munkában, álmunkákért kifizetett valódi milliók, álaggódás a városért, miközben a hatalomvágy, a pénzsóvárság, no meg az iszonyú düh kerít hatalmába többeket. Miért is? Mert mi, a Holnaposok most belekavartunk a “kiválasztottak” számára felettébb jól jövedelmező rendszerbe.

A saját védelmünkről igyekszünk gondoskodni, de ez talán érthető. Nem vesszük szívesen, ha a megbeszéléseinket „szorgos kezek” rögzítik Elek Sándor számára.

A város érdekében végzett munkáról pedig csak annyit, hogy folytatjuk!

Öt év alatt mintegy 30 milliárd forint folyt át a város költségvetésén. Ennek felhasználását eddig egy nagyon szűk klikk irányította. Ebből az előző ciklusban bőven lehetett osztogatni.

Most, hogy megjöttünk mi, Holnaposok és szeretnénk a pénzköltést ellenőrizni, hol szemkilövő civil formációnak bélyegeznek bennünket, hol a város működését ellehetetlenítőknek. Most a lehallgatósdi van soron, de nincs kétségünk, lesz részünk még egyebekben is.

Pedig mi csak tervezetten, átlát-hatóan, hatékony költségvetés alapján működő Törökbálintot szeretnénk, amelyben – az itteni hagyományoknak megfelelően – visszaáll a társadalmi kontroll.

Nincs címenként 25 millió forintos polgármesteri átcsoportosítás, ami villámtréfát csinál a költségvetésből, nincs átruházott hatáskörben telekosztogatás, és sorolhatnánk…

Van viszont felelőse a 11 milliós közbeszerzési bírságnak, ami a felelőtlen munkavégzés egyenes következménye!

Annak érdekében, hogy valóban helyreálljon a tiszta értékeken alapuló önkormányzatiság, sok mindent el kell viselnünk. De nem bánjuk, mert tudjuk, hogy továbbra is rendületlenül bízhatunk az Önökkel való közös munkában, a Holnap Törökbálintjában!

 

Szőke Péter
Önkormányzati képviselő
Törökbálint Holnap Egyesület elnöke