Avagy, már megint hülyének nézik a gyanútlan polgárokat…

Sokan jelezték a Törökbálint Holnap Egyesület irányába, hogy valakik telefonos közvélemény-kutatást végeznek a törökbálintiak körében. Megbizonyosodtunk arról, hogy az Amygdala közvélemény-kutató cég nemcsak Törökbálinton, de szerte az országban is, igazolatlan módon szerzett telefonszám adatbázis alapján, furcsa kérdésekbe csomagolva akarja befolyásolni az embereket.

Megszereztük a kérdéslistát, amely alapján teljesen egyértelmű, hogy MANIPULÁCIÓ folyik.

Nem tudjuk, hogy a fideszes városvezetés részéről vagy magasabb szintről rendelték-e meg a telefonos megkereséseket, de az biztos, hogy a telefonhívások elsődleges célja a választók manipulatív befolyásolása. Nem fárasztjuk olvasóinkat, hogy részletesen elmerülünk ebben a mocsárban, ezért csak két példát hozunk a negyedórás beszélgetésekből:

  • Egymást követik az olyan kérdések, amelyek megpróbálják összekapcsolni Szőke Péter polgármesterjelöltet országos vagy globális problémákkal vagy erősen megosztó személyiségekkel. Ezzel próbálnak a választókban negatív képzettársításokat kötni a jelenlegi polgármester egyetlen igazi és esélyes kihívójához.
  • A két polgármesterjelöltre vonatkozóan kérdésként sorolnak fel különböző tulajdonságokat, de feltűnő, hogy a Elek Sándor esetén 3 negatív jellemző mellett 11 pozitívat említenek, míg Szőke Péter esetében 1 pozitív jellemzőre 7 negatív jut – amelyek többsége állításként önmagában is durva rágalmazás lenne.

Mindenkit nyugalomra intünk, és kérjük a törökbálintiakat, hogy ne üljenek fel a hamis propagandának, a félelemkeltésnek! Utasítsák el nyugodtan az ilyen jellegű megkeresést, ha Önöket is zavarja, hogy nem tudják megmondani, honnan szerezték meg az Önök telefonszámát, és nem a véleményükre kíváncsi egy mondvacsinált közvélemény-kutatás, hanem az irányított kérdésekkel manipulálni akarják Önöket.

Ha meg kíván győződni ennek valódiságáról, kérje el tőlünk a “kutatás” kérdéssorát, szívesen eljuttatjuk Önhöz!

Határozottan kiállunk amellett, hogy a Törökbálint Holnap Egyesület valódi kérdéseket intéz Önökhöz, mert a mi célunk kizárólag a lakosok képviselete.

Mi nem manipulálni akarjuk Önöket, hanem valóban számítunk az Önök véleményére. Mi nem rövid távú gondolkodással, tisztességtelen eszközökkel operálva akarjuk elnyerni a választók bizalmát, hanem hosszú távon gondolkodunk, amelyben első helyen az otthonunk, az élhető ZÖLD Törökbálint és az elégedett törökbálinti polgárok szerepelnek.

Törökbálint Holnap Egyesület