Húsz fok feletti indián nyár, munkaszüneti nap, előző esti miniszterelnök-jelölti vita, az előválasztási sátor tízórás nyitva tartása – szeptember 25-én minden körülmény részvételi rekordot igért, ami bőven be is következett. Kár, hogy konkrét számokat az OEVB állásfoglalása alapján nem mondhatunk, ám annyi leszögezhető, hogy az ellenzéki szavazók Törökbálinton is egyre jobban érzik a tétet. 

Vasárnap 10-től 18 óráig leszünk nyitva a szokott helyen (a Munkácsy utca 32. szám előtt). Minél többen jönnek, a végeredmény annál inkább az ellenzéken belüli valós erőviszonyokat tükrözi. Várjuk Önöket!   

Az ellenzéki választók egyre inkább rádöbbennek arra, hogy az előválasztás nem afféle szimpátiaszavazás, hanem egy komoly téttel rendelkező verseny. Ennek megfelelően szombaton minden korábbinál többen jöttek el voksolni. A sétálásra invitáló idő és a politikai véleménynyilvánítás lehetősége mellett azok a hírek is motiválók lehettek, melyek szerint az egyik politika erő szervezettsége, mozgósítási képessége bombameglepetést hozhat. 

Az előválasztási sátor hangulata alapján a változást akarók körében nagy az elszántság. A hétvégén érkező, aktív korcsoportbeli szavazók, köztük sok fiatal valószínűleg jót tesznek az előválasztásnak. 

Éppen ezért a két nappal korábban írtakat csak ismételni lehet: nem elég magunkban letenni voksot a szimpatikus jelölt mellett, le is kell azt adni, már az előválasztáson! Minél szélesebb körű a részvétel, annál reálisabb az eredmény!

Vasárnap is várjuk a szavazókat az urnánál! Hétfőn és kedden pedig délután 3 és este 7 között leszünk nyitva. Most jön a hajrá, a részvételi adatok alapján jelentős az igény a demokratikus változásra, a kedves előválasztási szavazók most még rákapcsolhatnak.

 

Sziráki András

       törökbálinti sátorfelelős