Épül, szépül Törökbálint, de milyen áron?

Választáshoz közeledve, a város több pontján önkormányzati táblák jelentek meg, melyek szerint felújítások lesznek, az elkövetkező hetekben, hónapokban. Készülgetnek majd járdák, vízelvezető árkok valamint újulnak meg útburkolatok, sportpályák, játszóterek, természetesen a választások közeledtével. Ezen sem lepődik meg senki. A lakosok egy része örül is neki, mert több éves adósságát, a város üzemeltetési koncepció hiányából fakadó mulasztását „törleszti” most az önkormányzat. A
városvezetés által gyorsan ki is helyezett táblákon szerepelnek a kivitelező cégek, dátumok és a szerződéses árak.

Azonban látható, hogy egy szűk kör, pár „elekközeli” cég kapja, csinálja a munkákat. Handel-Bau, Mayerszer és a Pulzus Plusz cégek a szerencsés befutók. A szerződéskötések értéke több millió Ft, mely meglátásunk szerint erősen túlárazott. A Kossuth utcai már le is járt, mivel ott 60 napra volt tervezve az érvényesség.

A Jázmin utcában a Pince téren a „részleges” szóval érik el, hogy az ember gyanút fogjon, mi fog közel 8 millió Forintba kerülni.  Egy kézilabda méretű pálya leaszfaltozása is bruttó 14 millió Ft. A város internetes oldalán április óta nem voltak frissítve a nyilvános szerződések!

Vajon mi történik itt? Miért kerülnek ezek a munkák a valódi ár többszörösébe? Önök meddig engedik még a közvagyonnal történő pazarlást, a „csókos” vállalkozások alkalmazását?

Mi a garancia arra, hogy ezek a beruházások nem csak a pénzt viszik el a várostól és pár év múlva nem kell ismét hozzányúlni a mostani választási kampányban megcsinált felújításokhoz. Olvashattunk több elbukott, rosszul beadott pályázatról is. Például ilyenek voltak a korábbi bölcsőde építésére beadott vagy az annahegyi csapadék-vízelvezetésre beadott pályázatok is.

A Törökbálint Holnap Egyesület számára egyértelmű, amennyiben hozzáértő emberek írják meg a pályázatokat, sokkal több elnyert pénze lenne a városnak és Törökbálint költségvetése is sokat javulna a kiadásra fordított költségek terén is.

Október 13-án döntsenek! Szőke Péter, vagy megy tovább a mutyi.

Erdélyi-Sándor Áron képviselőjelölt, 5. vk.