Tisztelt Kocsis Zoltán úr!

Nem lepődtem meg, hogy a választási kampány hajrájában ön valótlanságokat állítva igyekszik lejáratni engem, hiszen mindenáron próbál megfelelni a fideszes városvezetésnek. A Facebookra kitett írására (itt látható) ezúton reagálok, tételesen:

Az ön állítása:

„Csak emlékeztetném ,hogy amikor segítséget és támogatást kéretem a labdarúgó pálya korszerűsítésére úgy gondolva nem egy párt érdek hanem közügy akkor nekem ön szóban ígéretet tett a támogatásáról .Majd amikor eljött a képviselő testületi ülés egy olyan kortes beszéddel utasította el hogy csak pislogtunk. És a szavazásról tüntetőleg kivonult a teremből.”

Zoltán, ön valóban küldött számomra egy ajánlatot, ami a salakos pálya műfüvesítését tartalmazta. Pár hónappal később aztán Földvári László alpolgármester önálló indítványában javasolta a képviselő-testületnek a műfüves pálya megvalósítását. Mélyen megdöbbentett, hogy tételesen pontosan ugyanaz az ajánlat szerepelt az előterjesztésben, mint amit ön nekem küldött, viszont 5 millió forint különbség volt a végösszegben.

Itt látható a két ajánlat, a képre kattintva nagy méretben is olvasható.

         

Látszik rajta, hogy kizárólag néhány tétel (pl. földmunka) egységára változott, itt-ott „rápörgettek” egy kicsit, aminek az lett a végeredménye, hogy 45 millió helyett 50 millió lett a vége. Mi történt Zoltán? Rárakódott időközben az alkotmányos költség? Vagy minek köszönhető a véletlenszerű költségnövekedés?

Ön valótlant állít azzal, hogy a képviselő-testület ülésén kortes beszéddel utasítottam el, ugyanis fel sem szólaltam a képviselő-testületi ülésen. Erre a jegyzőkönyv a bizonyíték, amit ide kattintva olvashat. 

Ha érdekli a valóság, akkor egy bizottsági ülésen volt heves vita a beruházásról. Látványos kivonulás itt sem volt, helyette parázs vita. Ide kattintva olvashatja a hivatalos jegyzőkönyvet. Ezen az ülésen felhívtam a bizottság figyelmét az érthetetlen árnövekedésre. Gyakorlatilag valamiért pár hónap alatt 30%-kal nőtt például a munkadíj ára bizonyos tételeken. Továbbá figyelmeztettem a környezetvédelmi bizottság tagjait arra is, hogy a legújabb eredmények szerint rákot okoz az a gumi granulátum, amit felhasználnak a műfűhöz (cikk ide kattintva olvasható). Erre pedig a gyermekeink egészsége miatt különösen fontos odafigyelni. Ez az ülés három évvel ezelőtt, azaz 2016-ban volt. Azóta már odáig jutott a téma, hogy az Európai Unió 2022-re akár be is tilthatja a gumi granulátummal töltött pályákat, mint a törökbálinti két pálya. Ez a hír a képre kattintva olvasható.

A javaslatom többek között az volt, hogy ne számoljuk fel a füves pályát, hanem a műfüves egy új pálya legyen, mert így lenne füves és műfüves pályánk is. A füves pálya sajnos felszámolásra került, ami az MLSZ szabályzata miatt most probléma a Megye I-ben.

Érdekes előzmény, hogy a mindezt fél évvel megelőző nagypálya MLSZ-es pályázata pedig törvénytelen volt, mert még azelőtt be lett adva, hogy a képviselő-testület döntött róla és hozzájárult volna.

További probléma, hogy ön úgy viselkedik, mintha a törökbálinti focipálya az öné lenne. Nem engedi használni más törökbálinti egyesületnek a pályát. Emiatt például a 25 éves Törökbálinti Football Clubnak más településen kell pályát bérelnie az edzésekhez. Erre ön nem jogosult, ugyanis a pálya Törökbálint Város Önkormányzatának tulajdona.

Célom valóban a tömegsportok támogatása. Egyrészt fontos, hogy minden törökbálinti labdarúgó egyesület azonos feltételekkel használhassa Törökbálint vagyontárgyait, nem engedhető meg a személyfüggő kivételezés. Továbbá más tömegsportokat is fontos támogatni, hiszen a többi sportág jelenleg aránytalanul kevés támogatást kap az önkormányzattól. A presztízsberuházások, urizálás és egyéb pazarló pénzköltés helyett támogassuk jobban a tömegsportokat. A törökbálinti gyermekek érdekét kell előtérbe helyezni az egyéni érdekek helyett!

Célom, hogy olyan tartós beruházások jöjjenek létre, amellyel a törökbálinti fiatalok mindennapi sportolási lehetőségeit elő tudjuk segíteni. Olvassa el a Holnap Programját, a sport, a mozgás, az egészség fontos szerepet kap programunkban.

Szőke Péter